Virtual reality

In 2016 heeft de EO voor het eerst The Passion live uitgezonden in Virtual Reality (VR) via internet. Als je een speciale virtual reality bril opdeed met een mobiel en de speciale app dan kon je op het podium om je heen kijken!
De uitzending was zo goed als live en liep een aantal seconden achter op het live gedeelte op televisie. Het was leuk dat de EO dit probeerde maar het was dit jaar echt uitproberen. Echt werken deed het nog niet goed omdat de camera van de virtual reality uitzending eigenlijk niet op een goede plek stond. Vlak bij het orkest maar ver weg van het publiek en de optredende artiesten.

Wie met de bril op The Passion wilde volgen zag eigenlijk erg weinig. Dat was wel jammer want je kon wel gewoon om je heen kijken. Alleen zag je te weinig detail. De artiesten waren in de meeste gevallen gewoon een kleine stip op het scherm omdat je te ver weg stond. Ook schakelde ze niet mee naar andere plekken. Misschien dat ze dit in de volgende jaren op een betere manier oppakken want er zit zeker wel toekomst in deze uitzendingen met virtual reality.

Download de app gratis in de App Store (iOS) of in de Play Store (Android). In de app komen ook losse video's om te bekijken.

In 2017 was VR weer van de baan.

Ook altijd handig om te weten: Wanneer is the Passion in 2023.

Meer tips