De artiesten

Ook in 2021 zullen er weer veel artiesten mee doen aan the Passion.
In 2020 zouden de volgende mensen meespelen maar dat ging natuurlijk niet door vanwege de coronacrisis. Het zou zo maar kunnen zijn dat zij allemaal meedoen in 2021 maar misschien heeft iemand iets anders in zijn of haar agenda. We passen deze pagina aan zodra er meer nieuws is.
De totale presentatie is dit keer in handen van Anita Witzier

De rollen


Maria wordt gespeeld door Trijntje Oosterhuis.

Wie kent haar niet? In 2019 vierde Trijntje haar 25-jarig jubileum als zangeres. Met haar warme stem zingt ze alle muziekgenres met gemak. Van soul tot pop en Nederlandstalig.

Petrus door Leo Alkemade.

Hij is bekend als acteur en cabaretier en een vertrouwd gezicht op de televisie. Op dit moment is Leo te zien als vaste teamcaptain van het tv-programma "Ik hou van Holland".

Judas Iskariot door Rob Dekay.

Hij omschrijft zichzelf als een echte singer-songwriter in hart en nieren. Waarschijnlijk ken je Rob ook van zijn deelname aan Wie is de Mol, waar hij zín medespelers wekenlang voor de gek hield als de Mol. En in The Passion krijgen we dit jaar een mol die Judas speeltÖ

Pontius Pilatus door Tygo Gernandt.

Tygo Gernandt is een Nederlands acteur en stemacteur. Speelde in heel veel films en hij won een Gouden Kalf voor zijn rol van Maikel Verheije in de film Van God Los. Je kent hemook van zijn rol als politieagent Ken in Dokter Tinus. Tegenwoordig maakt Tygo prachtige series over onderwerpen die niet vanzelfsprekend zijn, zoals "Tygo in de psychiatrie" en "Tygo in de GHB" en binnenkort "Tygo in de jeugdcriminaliteit".

Verteller door Humberto Tan.

Als presentator is Humberto Tan niet meer weg te denken van de televisie. Afgelopen jaren was Humberto onder andere te zien als presentator van het programma "Dance Dance Dance" en "Hollands Got Talent". Sinds dit jaar heeft Humberto weer een eigen talkshow op de zondagavond "Humberto".

Verslaggever processie door Anita Witzier.

Vorig jaar zou Bert van Leeuwen het nog doen maar nu is bekend geworden dat deze plaats is ingenomen door Anita. Zij haalt uit het hele land verhalen op rond het thema van The Passion: #ikbenervoorjou.
Anita Witzier zegt hierover: "Dit thema is juist nu heel relevant. Omkijken naar de mensen om je heen is iets wat mij zeker aan het hart gaat en ik hoop dat we mensen kunnen inspireren en hoop kunnen geven. Ik vind The Passion een prachtig evenement van KRO-NCRV waarmee we mensen hoop en inspiratie willen geven. Daar heb ik heel veel zin in."
Ze is bekend van verschillende KRO-NCRV programmaís, zoals "De ReŁnie", "Anita Wordt Opgenomen" en "Voor Wie Steek Jij Een Kaarsje" op.

Barabbas door ?????.

Deze wordt altijd pas later bekend gemaakt. Wie het in 2020 zou zijn is niet bekend.

Ook zal er een hoofdrol van Jezus zijn

Kijk hiervoor op de pagina: Wie speelt Jezus in the Passion 2021.


Ook zullen er onder de discipelen van The Passion 2021 bekende Nederlanders. Althans voor sommigen zijn ze bekend en voor anderen weer niet. Het zijn op alfabetische volgorde:
Ook hier is niet duidelijk of ze ook in 2021 op de lijst van medespelers staan. Aanpassingen zijn nog niet vernomen.
Anne Appelo
Jurjen ten Brinke
Yeliz Dogan
Klaas van der Eerden
MichaŽl GabriŽl
Tooske Ragas, presentatrice
Britt Scholte, GTST-actrice
Chesron Sminia
Emmely de Wilt
Lucille Werner

Verder zullen er meer (kleine) rollen worden gespeeld door: (Ook hier onder voorbehoud)
Bakker - Cas Wolters, een oud-deelnemer van heel holland bakt, zal het rolletje van bakker op zich nemen.
Crimineel - Pim Wessels
Crimineel - Pip Pellens
Petrusherkenner - Rick Brink
Petrusherkenner - Victor Abeln
Petrusherkenner - Lisette Wellens
Interviewer - Tijs van den Brink
Politieagent - Dwight van de Vijver
Politieagent - Cas Jansen

Het is altijd weer een verrrassing als je zit te kijken en ziet opeens weer een andere BNer door het beeld lopen.


Schaduw cast

Bij The Passion laten ze een schaduw-cast mee repeteren voor de live uitzending van 1 april. Mocht er iemand uitvallen doordat deze positief is getest op corona dan kan deze direct vervangen worden. Voor de rol van Trijntje die Maria speelt is dat niet nodig omdat Trijntje pas nog corona gehad heeft en het dus niet waarschijnlijk is dat ze het nogmaals zal krijgen. Ze werken bij The Passion met een bubbel en niemand anders kan in de buurt komen. Ook het koor heeft veel ruimte. De burgemeester vraagt mensen om niet naar The Passion te komen kijken omdat de corona maatregelen gehandhaafd worden en er dus niet veel plaats is om te kijken.


Gratis bij The Passion. Kijk op de pagina The Passion Gratis
 

The Passion 2020 is geweest. Kijk terug via uitzending gemist op NPO.Meer tips