De stad

De volgende keer in 2021, zal the Passion opnieuw gehouden worden. Het zal de elfde editie zijn en omdat de tiende editie vorig jaar niet doorging door de coronacrisis zal de elfde editie nu in Roermond plaatsvinden. Op 5 november werd een cryptische foto getoond maar dat is volgens de echte roermonder een foto uit Roermond. Dus daarmee is duidelijk dat het echt dezelfde stad wordt als het vorig jaar zou zijn.
Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het een bijzondere eer. "Het is zeker een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van Roermond zullen deze tiende editie van het muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving."
Ook zei ze dat ze wel hoopt dat er iets met toeschouwers kan worden georganiseerd. Als er geen publiek bij kan zijn, wordt het toch ook een mooi evenement. "Ook op andere manieren kunnen je een groots effect bereiken."
The Passion in Roermond zal misschien ook voor bezoekers van de stad ook te volgen zijn op grote schermen op de Markt en het Stationsplein. Dit is misschien iets minder leuk dan op het Munsterplein maar wel gezellig met z'n allen. Dit alleen onder voorbehoud dat dit rond die tijd mogelijk is.
Omdat fysieke aanwezigheid van publiek in Roermond dit jaar vanwege corona niet mogelijk zal zijn, wordt The Passion interactiever en kan de kijker via thepassion.kroncrv.nl onderdeel zijn van de 11de editie van het paasevenement. De burgemeester vraagt mensen dan ook om niet naar The Passion te komen kijken omdat de corona maatregelen gehandhaafd worden en er dus niet veel plaats is om te kijken.
Het thema in 2021 is "Ik ben er voor jou".

Het muzikale evenement, het zingen met alle mensen en de artiesten, wordt dan ook live vertolkt op het Munsterplein in Roermond waar veel mensen kunnen meegenieten, en ook trekt de processie met een groot verlicht kruis weer door de stad. Deze route zal tot de laatste dag geheim blijven.


Ook altijd handig om te weten: Wanneer is the Passion in 2021.


 

The Passion 2020 is geweest. Kijk terug via uitzending gemist op NPO.Meer tips