De stad

De volgende keer in 2020, zal the Passion opnieuw gehouden worden. De EO en KRO-NCRV willen in 2020 de tiende editie van The Passion maken. Dat zegt EO-directeur Arjan Lock. De stad die daarvoor gekozen is, is Roermond. In 2019 was het Dordrecht.
Roermond is samen met Maastricht lang in de race geweest maar op 10 oktober 2019 werd duidelijk dat het Roermond is geworden.
Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het een bijzondere eer. "Het is zeker een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van Roermond zullen deze tiende editie van het muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving."
The Passion in Roermond zal voor bezoekers van de stad ook te volgen zijn op grote schermen op de Markt en het Stationsplein. Dit is misschien iets minder leuk dan op het Munsterplein maar wel gezellig met z'n allen.
"Vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus", zegt omroep EO. Het algemene thema voor deze editie is dan ook: Vrijheid!

Het muzikale evenement, het zingen met alle mensen en de artiesten, wordt dan ook live vertolkt op het Munsterplein in Roermond waar veel mensen kunnen meegenieten, en ook trekt de processie met een groot verlicht kruis weer door de stad. Deze route zal tot de laatste dag geheim blijven.

Mei 2019
Er is gekeken of Valkenburg een mooie stad zou zijn maar die is het niet geworden. De programma makers van het televisiespektakel over de lijdensweg van Jezus zouden na een locatiebezoek op 7 mei 2019 gezien hebben dat Valkenburg toch geen geschikte locaties heeft die voldoende mooi zijn om op tv uit te komen.

Juni 2019
Op dit moment is Maastricht nog in de race om de stad voor de Passion in 2020 te worden. Ook Roermond is waarschijnlijk nog in gesprek. De gemeente Maastricht voert gesprekken met de producent van het muzikale EO-spektakel rondom de lijdensweg van Christus. Een woordvoerster verteld: "We zitten nog in een verkennende fase met de organisatie. en ik verwacht dat begin augustus duidelijk is of The Passion inderdaad naar Maastricht komt." Tot die tijd is het dus nog afwachten.

Oktober 2019
De stad is definitief Roermond geworden!


Ook altijd handig om te weten: Wanneer is the Passion in 2020.


 

The Passion 2019 is geweest. Kijk terug via uitzending gemist op NPO.Meer tips