The Passion special

Voor het eerst in 2018 heeft de EO en de KRO-NCRV een serie reportages gemaakt over de totstandkoming van het muzikale evenement The Passion. Dat was dus in Amsterdam-Zuidoost. De reportage bestond uit drie afleveringen die heten: "Op weg naar The Passion". Ze werden vanaf maandag 26 maart 2018 direct na het late NOS Journaal uitgezonden op NPO 1. Dus 26, 27 en 28 maart.

In 2019 is de special er niet geweest en ook nu ziet het er niet naar uit dat deze special er opnieuw is. Het was dus zeker eenmalig!

Artiesten volgen

De camera zal de voorbereidingen tonen van muzikale repetities en koorrepetities in de Bijlmer. Ook de artiesten die meedoen worden gevolgd met oefeningen en bij de vooropnames die gemaakt worden die altijd in de liveuitzending tussendoor getoond worden.
Het kan een interressante reportage zijn.

Verrassing weg?

Waar The Passion altijd een verrassing was met de liedjes en waar alles werd opgenomen. Hoe het eruit zag enzovoort wordt er natuurlijk nu met de reportage al een deel van de verrassing weggenomen. Is dit niet een grote spoiler? Het blijkt erg mee te vallen en het is natuurlijk ook zo dat je wat meer gaat meeleven met de mensen als je ze een beetje leert kennen van tevoren.

De specials die zijn geweest in 2018 kun je terugkijken.
Dat kan via uitzending gemist op NPO.
Op weg naar The Passion (1).
Op weg naar The Passion (2).
Op weg naar The Passion (3).

Wil je meer weten over de deelenemers kijk dan op artiesten bij The Passion in 2023?

Meer tips