De datum en uitzending

In verband met het voorgaande succes van The Passion zal deze in 2021 opnieuw plaats vinden. Dat zal dan de elfde editie van The Passion worden. De stad waarin het optreden plaats vindt is Roermond geworden die al gepland stond voor 2020 maar toen geen doorgang kon vinden door de coronacrisis. The Passion zal uitgevoerd worden op donderdag 1 april 2021.
Op deze datum wordt The Passion dan live uitgezonden vanaf ongeveer 20:30 uur. Dit zal zijn op NPO 1 en verzorgd worden door KRO-NCRV. Tevens is The Passion dit keer weer live te volgen via NPO Radio 2.
Er zullen mensen ook weer met de tocht meelopen, in het gekozen stadsdeel en ook helpen om het kruis te dragen. Maar het zal zeker anders zijn dan andere jaren. Normaal kun je op een gegeven moment jezelf opgeven maar dat zal nu misschien niet zo zijn.
Houd deze website in de gaten om te weten wanneer dat mogelijk is. Maar wees er snel bij want vorige jaren was de inschrijving met een paar uur vol.

Onzeker

Het is op het moment (oktober 2020) duidelijk geworden dat The Passion zal doorgaan. Het was onduidelijk omdat de EO heeft besloten niet meer mee te doen met The Passion. Wel is het nog onzeker of er veel bezoek bij kan zijn.
Later is bekend geworden dat KRO-NCRV verder gaat zonder de EO en dat het dus in ieder geval in 2021 door gaat.

Aswoensdag

Nieuw in 2021 zal zijn dat er vanaf aswoensdag replica's van het kruis door Nederland zullen gaan. Dat zal dus beginnen op woensdag 17 februari 2021. En de 40 dagen tot aan donderdag 1 april (witte donderdag).
De Protestantse Kerk Nederland organiseert dan samen met lokale kerken in de veertig dagen voor Witte Donderdag in het hele land laagdrempelige The Passion-wakes en intieme (coronaproof) concerten. Het wordt gepresenteerd door Anita Witzier.
"Op verschillende plekken in ons land stel ik de vraag: 'tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou?'", zo zegt Anita Witzier. "Ik doe verslag van mijn bijzondere ontmoetingen en de indrukwekkende persoonlijke verhalen. De paasvertelling is voor mij een verhaal over vriendschap en vertrouwen, maar het is vooral een hoopgevend verhaal voor ons allemaal."

Witte Donderdag

Deze donderdag 1 april is net als vorige keren de dag van Witte Donderdag. Dit is de dag direct voor Goede Vrijdag. Op Witte Donderdag wordt Het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn apostelen herdacht.
De term "Witte Donderdag" komt uit een Katholieke traditie die verwijst naar de gewoonte om alle beelden in de kerk met een wit kleed te bedekken. Na de dienst op witte donderdag worden deze dan vervangen door een paars kleed.

Pasen

Daarna volgt in het weekend Pasen. Dit valt in 2021 dus op zondag 4 april en maandag 5 april. Christenen vieren deze dag dat Jezus is opgestaan uit de dood. Dit is de derde dag na zijn kruisiging. (Goede vrijdag.) Jezus stierf volgens de Bijbel doordat hij aan het kruis genageld werd. Dit omdat Pontius Pilatus hem hiertoe had veroordeeld.
Hierover gaat ook het verhaal in The Passion.

De uitzending van The Passion zal waarschijnlijk ook weer herhaald worden op de zaterdag daarop. Meestal zoals vorige jaren, één keer 's middags en één keer 's avonds. Dus heb je de live-uitzending gemist dan heb je nog een kans om alsnog naar The Passion te kijken. (Of nog een tweede keer te kijken want het verhaal met de moderne liedjes blijven mooi om naar te kijken.)

Wil je weten wie de bekende artiesten zijn die als deelnemer, speler meedoen? Kijk dan op Artiesten bij the Passion in 2021.


 

The Passion 2020 is geweest. Kijk terug via uitzending gemist op NPO.Meer tips