De datum en uitzending

In verband met het voorgaande succes van The Passion zal deze in 2025 opnieuw plaats vinden. Dat zal dan de vijftiende editie van The Passion worden. De stad waarin het optreden plaats vindt is niet bekend. Vorig jaar was dat Zeist. The Passion zal uitgevoerd worden op donderdag 17 april 2025.
Op deze datum wordt The Passion dan live uitgezonden vanaf ongeveer 20:30 uur. Dit zal zijn op NPO 1 en verzorgd worden door KRO-NCRV. Tevens is The Passion dit keer weer live te volgen via NPO Radio 2.
Er zullen mensen ook weer met de tocht meelopen, in het gekozen stadsdeel en ook helpen om het kruis te dragen. Normaal kun je op een gegeven moment jezelf opgeven.
Houd deze website in de gaten om te weten wanneer dat mogelijk is. Maar wees er snel bij want vorige jaren was de inschrijving met een paar uur vol.

The Passion Talk is op donderdag vaak na The Passion maar het is nog niet bekend of het weer zo is in 2025, zo ja dan zal het live te zien bij KRO-NCRV op NPO 3, direct na de live-uitzending van The Passion op NPO 1.

Witte Donderdag

Deze donderdag 17 april is net als vorige keren de dag van Witte Donderdag. Dit is de dag direct voor Goede Vrijdag. Op Witte Donderdag wordt Het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn apostelen herdacht.
De term "Witte Donderdag" komt uit een Katholieke traditie die verwijst naar de gewoonte om alle beelden in de kerk met een wit kleed te bedekken. Na de dienst op witte donderdag worden deze dan vervangen door een paars kleed.

Pasen

Daarna volgt in het weekend Pasen. Dit valt in 2025 dus op zondag 20 april en maandag 21 april. Christenen vieren deze dag dat Jezus is opgestaan uit de dood. Dit is de derde dag na zijn kruisiging. (Goede vrijdag.) Jezus stierf volgens de Bijbel doordat hij aan het kruis genageld werd. Dit omdat Pontius Pilatus hem hiertoe had veroordeeld.
Hierover gaat ook het verhaal in The Passion.

De uitzending van The Passion zal waarschijnlijk ook weer herhaald worden op de zaterdag daarop. Meestal zoals vorige jaren, één keer 's middags en één keer 's avonds. Dus heb je de live-uitzending gemist dan heb je nog een kans om alsnog naar The Passion te kijken. (Of nog een tweede keer te kijken want het verhaal met de moderne liedjes blijven mooi om naar te kijken.)

Wil je weten wie de bekende artiesten zijn die als deelnemer, speler meedoen? Kijk dan op Artiesten bij the Passion in 2025.

Meer tips