De artiesten in 2024

Elk jaar als the Passion wordt uitgezonden en gespeeld doen er bekende artiesten mee met dit muziekspektakel. Wie er in dit viertiende jaar, 2024, de rollen gespeeld hebben zie je hieronder.

De rollen


Maria wordt gespeeld door Angela Schijf

Schijf speelde hoofdrollen in films als Daglicht, Ik ook van jou, De Vuurlinie en Van God los. Sinds 2007 is ze rechercheur Eva van Dongen in Flikken Maastricht, waarvoor zij twee keer de Zilveren Televizier Ster 'Beste Actrice' ontving. Ze is ook veel op het toneel te zien. Ze danste en zong in de musical 42nd Street en bereidt zich nu voor op Sonja, waarin zij de rol van Sonja Barend speelt.

Petrus door Matteo van der Grijn

Van der Grijn werd bekend bij het grote publiek als Erik Hazelhoff in de musical Soldaat van Oranje. Hij schitterde in films (Toscaanse Bruiloft, Bankier van het verzet, Zwanger en co en binnenkort in Invasie) en series (Klem, Celblok H, Oogappels en Hockeyvaders). Ook speelde hij een rol in de internationale serie Ted Lasso, wat hem de bijnaam Dutch treat opleverde.

Judas Iskariot door Keizer

Rozelsky Steve Lie-A-Jen, beter bekend onder zijn artiestennaam Keizer, komt uit Suriname. Keizer begon zijn muzikale carrière als lid van de rapformatie Blacklabel. In 2008 brak hij door met zijn debuutsingle Kutwijf!. Zijn eerste album, genaamd Karma, kwam uit in 2011, waarna hits als Mama Sorry en Liever Alleen volgden.

Pontius Pilatus door Victor Löw

Acteur Victor Löw, bekend van de televisieseries Kees & Co en Voetbalvrouwen, vertolkt dit jaar de rol van Pilatus in de veertiende editie van The Passion.

Maria Magdalena door Gaia Aikman

De in Suriname geboren Aikman begon haar carrière in 2004 als kleine Nala in de musical Lion King. In 2016 schreef zij geschiedenis door als eerste actrice zowel de rol van kleine als grote Nala te hebben gespeeld. Daarna durfde Aikman het aan in de musicals Dreamgirls (2015), The Bodyguard (2016) en The Tina Turner musical (2019-2023).

Verteller door Kluun

Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun, is dit jaar de verteller van The Passion. De auteur Kluun debuteerde in 2003 met het boek Komt een vrouw bij de dokter. Kluun schreef daarnaast onder meer Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! en Help, ik heb een puber!.

Verslaggever processie door Anita Witzier

Zij was al vaker de verslaggever en doet dat blijkbaar goed want ze mag het dit jaar weer doen.

Barabbas door Nicol Kremers

De rol van Barabbas was Nicol Kremers.


En altijd spannend om te weten: Wie speelde Jezus in 2024.

Ook waren er onder de discipelen van The Passion 2024 bekende Nederlanders. Althans voor sommigen zijn ze bekend en voor anderen weer niet. Het zijn op alfabetische volgorde:
Tamara Brinkman
Steven Brunswijk
Vera Camilla
Robin Frings
Jolijn Henneman
Julian Ras
Robbert Rodenburg (Tomas)
Anna Speller
Sterre van Woudenberg

Verder waren er meer (kleine) rollen worden gespeeld door:
Alberto Stegeman (politieman)
Bankzitters
Henk Dissel (evenementenbeveiliger)Meer tips