De artiesten in 2023

Elk jaar als the Passion wordt uitgezonden en gespeeld doen er bekende artiesten mee met dit muziekspektakel. Wie er in dit dertiende jaar, 2023, de rollen gespeeld hebben zie je hieronder.

De rollen


Maria werd gespeeld door Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is een presentatrice, actrice en zangeres. Marlijn werd bekend als Danni Lowinski uit de gelijknamige serie op SBS6. Tegenwoordig is ze te zien als presentatrice van MolTalk en DNA Onbekend en staat ze in het theater. Tevens werkt ze aan nu haar tweede album.

Petrus door Ferdi Stofmeel

Ferdi is een komisch talent en onder andere bekend van zijn rollen in sketchserie Komt Een Man Bij De Dokter en jeugdserie De Regels van Floor. Daarnaast speelde hij rollen in De Beentjes van Sint Hildegard, De Grote Slijmfilm en Boeien! In 2022 kun je hem gezien hebben in De Slimste Mens waarin hij op de vijfde plek eindigde.

Judas Iskariot door Buddy Vedder

Buddy Vedder is acteur, presentator en zanger. In de zomer van 2015 werd hij bekend door zijn rol Rover Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Tegenwoordig is hij geregeld te zien op televisie, als co-host van Holland's Got Talent en panellid in The Masked Singer.

Pontius Pilatus door Dragan Bakema

Dragan is een veelzijdig acteur en schrijver. De afgelopen jaren was hij geregeld te zien in het theater, met hoofdrollen in de musical Lazarus en de voorstelling Taste, en op televisie. Hij speelde een van de hoofdrollen in de serie Keizersvrouwen en speelde een grote bijrol in Flikken Rotterdam.

Vrouw van Pilatus door Nhung Dam

Voor het eerst nu in 2023 een nieuwe rol, de vrouw van de Romeinse politicus Pilatus.
Haar verhaal wordt verder uitgediept in 'The Passion Hemelvaart' op 18 mei.
Nhung speelde wekelijks in het televisieprogramma 'Villa Achterwerk: Van Hier tot Tokio'. Verder in o.a. de series en films: Dertigers, Hendrik Groen, KLEM, Flikken Maastricht, Ja, ik wil!, Heer en Meester, Koefnoen, Dummie de Mummie.

Maria Magdalena door Bertrie Wierenga

Op 10-jarige leeftijd speelde Bertie een rol in de musical Oliver Twist. Haar doorbraak bij het grote publiek beleefde ze in 2019 toen ze de rol van Shanti in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden ging spelen. Daarnaast was ze in 2017 al te zien in een vaste bijrol in Celblok H.

Verteller door Thomas van Luyn

Hij is cabaretier en vertelt over zijn rol: Ik doe ook mee om te ontdekken wie ik echt ben, dat vind ik superontroerend. En verder natuurlijk de uitzending. Dat is live - spannend - maar daar ben ik wel goed in.

Verslaggever processie door Anita Witzier

Anita Witzier keert terug als verslaggever van The Passion 2023. Sinds 1996 is ze verbonden aan KRO-NCRV, waarvoor ze programma's als Festival van de liefde, Anita in Missie, Voor wie steek jij een kaarsje op? en Anita Wordt Opgenomen maakt. Anita was in 2021 ook al te zien tijdens The Passion in Roermond als verslaggever.

Barabbas door Louisa Janssen

De rol van Barabbas wordt meestal niet van tevoren bekend gemaakt.
Uiteindelijk bleek het Janssen te zijn die dit seizoen mee deed aan het programma Echte Meisjes in de Jungle. Daarin viel ze medekandidate Esmee Ipema aan en daarom moest de realityster het programma verlaten.

En altijd spannend om te weten: Wie speelde Jezus in 2023.

Ook waren er onder de discipelen van The Passion 2023 bekende Nederlanders. Althans voor sommigen zijn ze bekend en voor anderen weer niet. Het zijn op alfabetische volgorde:
Annette Barlo
Emma Decker
Lieke Hammink
Ilse Heus
Aysegül Karaca
Xavier Molijn
Michel Mulder
Theo-Bert Pot
Boaz Roelevink

Verder waren er meer (kleine) rollen worden gespeeld door:
Pizzabezorger - Steven Kazan
Achter de bar - John de Bever
Achter de bar - Kees Stevens (partner John)
Petrusherkenner - William Rutten
Petrusherkenner - Michel Mulder
Petrusherkenner - Gert-Jan Segers
Vrouw met hond (hemelvaart) - Loretta SchrijverMeer tips