De artiesten in 2022

Elk jaar als the Passion wordt uitgezonden en gespeeld doen er bekende artiesten mee met dit muziekspektakel. Wie er in dit twaalfde jaar, 2022, de rollen gespeeld hebben zie je hieronder.

De rollen


Maria werd gespeeld door Noortje Herlaar

Deze actrice en zangeres is de gelukkige die de rol van Maria tot leven mag brengen dit jaar. Gezien haar zang- en acteerkunsten zal dat geen probleem zijn.

Petrus door Thomas Cammaert

Hij zegt hierover: The Passion stond echt heel hoog aan mijn lijstje van projecten die ik ooit nog wilde doen op televisie.

Judas Iskariot door Dennis Weening

Dennis ken je misschien als de voormalige presentator van Expeditie Robinson. Nu maakt hij zijn eerste stappen als zingend acteur.

Pontius Pilatus door acteur Sabri Saad El Hamus

In een eerste reactie op zijn rol verteld Saad El Hamus: "Het mooie aan het verhaal is het maatschappelijke element waarin ieder zich kan herkennen. Zo is Pilatus ook niet alleen een slecht mens, hij manipuleert het verhaal een bepaalde kant op, maar ja wie doet dat niet? Het is een heel interessante figuur"

Maria Magdalena door actrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij

Voor het eerst zal ook Maria Magdalena vertolkt worden door een bekende Nederlander. Maria Magdalena is één van de volgelingen van Jezus en ontwikkelt een nauwe vriendschappelijke band met hem en de andere discipelen. Kim-Lian van der Meij noemt het "erg bijzonder" dat Maria Magdalena nu wel wordt meegenomen in het paasverhaal. "Ik voel me vereerd om als eerste actrice in de geschiedenis van The Passion, haar gestalte te gaan geven", zegt ze.

Verteller door Ruud de Wild

Radiopresentator en kunstenaar Ruud de Wild is dit jaar de verteller in The Passion. Hij zegt over deze rol "Het paasverhaal ken ik al sinds mijn jeugd. Het is niet alleen een religieus verhaal, ook maatschappelijk heeft het ons nog veel te zeggen in deze tijd. Als verteller in The Passion wil ik mij net zo onderzoekend opstellen als in mijn podcasts."

Verslaggever processie door actrice Sosha Duysker

Duysker gaat met jongeren in gesprek over eenzaamheid, somberheid en angst. "De afgelopen twee jaar waren voor iedereen pittig, maar vooral ook jongeren hebben laten zien hoe veerkrachtig ze zijn als het gaat om tegenslagen en teleurstellingen", zegt Sosha.

Barabbas door Dennis Schouten

De rol van Barabbas wordt niet van tevoren bekend gemaakt.

En altijd spannend om te weten: Wie speelde Jezus in 2022.

Ook waren er onder de discipelen van The Passion 2022 bekende Nederlanders. Althans voor sommigen zijn ze bekend en voor anderen weer niet. Het zijn op alfabetische volgorde:
Camilla Dreef
Jannes Heuvelmans
Tim Hogenbosch
Juneoer Mers
Jasmine Sendar
Iris Stenger
Sydney Tros
Peggy Vrijens
Robin Zijlstra

Verder waren er meer (kleine) rollen worden gespeeld door:
Criminelen zoals andere jaren waren er dit jaar niet
Petrusherkenner - First dates-gastheer Sergio Vyent
Petrusherkenner - Boer zoekt vrouw-boerin Steffi Verhagen
Petrusherkenner - Nadia Zerouali
Talkshow presentator - Jeroen Pauwv
Talkshow gast - Kees van der Spek
Talkshow gast - Justine Marcella
Opiniepeiler - Gijs Rademaker
Politieagent - Thijs Wattimena
Politieagent - Marcel van de Ven
Vrouw in de frietkar - Nadia Zerouali
Klant frietkar en Jezus-herkenner - Bonnie St. Claire

Extra bij The Passion Hemelvaart
Vrouw bij tankstation - Irene Moors
Molenaar - Aran BadeMeer tips