De artiesten in 2019

Elke jaar als the Passion wordt uitgezonden en gespeeld doen er bekende artiesten mee met dit muziekspektakel. Wie er in dit negende jaar, 2019, de rollen gespeeld hebben zie je hieronder.

De rollen

De belangrijkste rollen buiten Jezus staan hieronder met de artiest.

Maria werd gespeeld door Edsilia Rombley.

Edsilia is voor eerder edities ook al eens gevraagd om mee te doen aan The Passion. "Elke keer zei ik nee, omdat ik het een heel spannend en groots gebeuren vind. En er waren ook andere leuke dingen op mijn pad, waardoor het niet in mijn agenda paste."
Zie ook de website Edsilia Rombley

Petrus door Paul Sinha.

Paul is een zanger en maakt Nederlands talige muziek. Sinha tekende in 2016 bij het label Top Notch. Hij begint met het uitbrengen van Nederlandstalige songs met een R&B/Urban randje.

Judas Iskariot door Lucas Hamming

De 25-jarige rockzanger Lucas deed mee aan de tweede editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland, waarin hij een finaleplaats behaalde. Hij debuteerde in 2013 met de EP Green Eyed Man.

Pontius Pilatus door Porgy Franssen.

Porgy heeft al talloze stukken in theater, tv-series en films gespeeld. In 1991 speelt hij in de VPRO-serie Bij nader inzien van Frans Weisz en hiervoor ontvangt hij een Gouden Kalf voor beste filmacteur. Zie ook de wiki pagina van Porgy Franssen

Verteller door Martijn Krabbé.

We kennen Presentator Martijn van grote shows zoals the Voice en The Voice Kids en ook kennen we hem al tien jaar als presentator van Uitstel van Executie. Sinds 1995 werkt Martijn al bij RTL 4.

Verslaggever processie door Klaas van Kruistum.

Klaas is presentator en de grote kinderheld bij Zapplive wat hij iedere zaterdag- en zondagochtend presenteerd en we kennen hem natuurlijk ook van 'Klaas kan alles'. Hij was ook de Mol in het gelijknamige programma in seizoen 2016.

Barabbas door rapper Jebroer (alias Tim Kimman). De clip bij zijn liedje Polizei leidde begin dit jaar tot ophef. De rol van Barabbas gaat vaker naar een BN’er die in opspraak raakte.

En altijd spannend om te weten: Wie speelde Jezus in 2019.


Ook waren er onder de discipelen van The Passion 2019 bekende Nederlanders. Althans voor sommigen zijn ze bekend en voor anderen weer niet. Het zijn op alfabetische volgorde:
Ron Boszhard
Nienke van Dijk
Sjoerd Dragtsma
Andries Lamain
Iris van Loen
Rachel Rosier
Joe Sinduhije
Wijnand Speelman.
Henk van Steeg
Grace Workala

En er waren wat kleine rollen en die werden gespeeld door:
RTL-presentator Antoin Peeters speelt een van de mensen die Petrus aangeeft aan de autoriteiten en vraagt aan Petrus of hij Jezus kent.
Heel Holland Bakt-deelneemster Maroeska Metz kreeg een rolletje te vertolken in de grote muzikale paasvertelling The Passion. Ze was de vrouw die de broden aan Jezus verkoopt voor het laatste avondmaal!< br /> Zanger Nielson (Niels Litooij) is de tweede voorbijganger die wat aan Petrus vraagt en Olcay Gulsen was de derde voorbijganger.

Het is altijd weer een verrrassing als je zit te kijken en ziet opeens weer een andere BNer door het beeld lopen.


Meer tips