De artiesten in 2017

Elke jaar als the Passion wordt uitgezonden en gespeeld doen er bekende artiesten mee met dit spektakel. Wie er in het zevende jaar, 2017, de rollen gespeeld hebben zie je hieronder.

De rollen

De belangrijkste rollen buiten Jezus staan hieronder met de artiest.

Maria werd gespeeld door Elske DeWall.

Elske uit Feanwâlden (Friesland) is zangeres, singer-songwriter en bracht live vier nummers ten gehore. Ze zegt er zelf over: "Ik vind het een grote eer dat ik mag meespelen. Het is spannend, maar ik heb er ook veel zin in.”

Petrus door Omri Tindal.

Omri nam onder andere deel aan The Voice of Holland, dat was in 2012 en speelde een rol in de Nederlandse film De zevende Hemel. Hij vertelde: "Het mooie van The Passion vind ik dat mensen leren begrijpen wat de kern van Goede Vrijdag en Pasen is".

Judas Iskariot door Roel van Velzen

Roel is een van Nederlands bekendste artiesten. Roel zegt over zijn deelname: "Het is super gaaf om mee te doen. Ik denk dat mensen het fijn vinden om bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft."

Pontius Pilatus door Johnny Kraaijkamp jr.

Op de vraag waarom Johnny aan The Passion 2017 meedeed, antwoordde hij: “Het heeft zichzelf al bewezen. Ik vind live televisie spannend. En er is grote belangstelling voor.”

Verteller door Remco Veldhuis.

Remco is cabaretier en zanger. Momenteel (rond de uitzending van The Passion 2017) stond hij in het theater met zijn voorstelling over de Bijbel: ‘Lang verhaal kort’. Hij zegt: "Ik zie het altijd op televisie en nu ga ik live ervaren hoe we daar met z’n allen staan op het plein. Dit verhaal verbindt."

Verslaggever processie door Kefah Allush.

Kefah is EO-presentator van De Kist, Rot op met je religie, Geloof en een Hoop Liefde en Van Nablus naar Ninevé. Als verslaggever ging hij uitzoeken waarom mensen meelopen met de processie. Wat betekent dat voor ze?

Ook waren er onder de discipelen van The Passion 2017 bekende Nederlanders. Althans voor sommigen zijn ze bekend en voor anderen weer niet. Het zijn op alfabetische volgorde:
Gaby Blaaser
Robin Boissevain
Daan Boom
Curt Fortin
Iris van Geffen
Eugene Jans
Hugo Metsers
Sonja Silva
Liza Sips
Stefan Stasse

Ook een kleine rol was er voor Piet Paulisma. Hij mocht het brood verkopen aan Jezus.


En altijd spannend om te weten: Wie speelde Jezus in 2017.

Via uitzending gemist kun je ook terugkijken naar The Passion 2017.

Meer tips