De artiesten in 2015

Elke jaar als the Passion wordt uitgezonden en gespeeld doen er bekende artiesten mee met dit spektakel. Wie er in het 2015, het vijfde jaar, de rollen gespeeld hebben zie je hieronder.

De rollen

De belangrijkste rollen buiten Jezus staan hieronder met de artiest.
Maria werd gespeeld door Shirma Rouse
Petrus door Jeroen van der Boom
Judas Iskariot door Jeroen van Koningsbrugge
Hij zat meteen erg in zijn rol als Judas (verrader) want hij lekte de namen van deelnemers als weken voor de officiele bekendmaking
Pontius Pilatus door Jon van Eerd
Verteller door Robert ten Brink
Verslaggever processie door Bridget Maasland

Ook waren de Radiodj's Mattie en Wietze in The Passion aanwezig. Ze waren te zien als twee van Jezus' discipelen in The Passion. Leuk om te zien dat ze hun kleine rol goed speelde.
Dave Roelvink speelde ook mee in The Passion. De zoon van zanger Dries Roelvink nam de rol van Barabbas op zich.
Deze keuze viel niet bij iedereen goed in de smaak. De EO/KRO liet echter weten dat dit een bewuste keuze was. Ze kozen iemand die bij de rol past en van het moment en dat Dave veel in het nieuws was maakte hem daarmee geschikt voor de rol van Barabbas.

De andere disipelen waren Bert Haandrikman, Dennis Wilt, Raynor Arkenbout, Bart Boonstra, Mathijs Vrieze, Ruben Dingemans, Kefah Allush en Elindo Avastia.
Verdere kleine bijrollen waren er voor Marijke Helwegen, Daphne Lammers, Jan van Halst, Ruben van der Meer, Sascha Visser, Monique Smit en Maik de Boer.

En altijd spannend om te weten: Wie speelde Jezus in andere jaren.

Via uitzending gemist kun je ook terugkijken naar The Passion 2015.

Meer tips