De datum en uitzending

The Passion in 2018 zal weer doorgaan en ondertussen zijn de artiesten ook bekend. De stad is ook bekend en dat is Amsterdam Zuidoost geworden. The Passion zal uitgevoerd worden op donderdag 29 maart 2018.
Op deze datum wordt The Passion dan live uitgezonden vanaf ongeveer 20:30 uur. Dit zal zijn op NPO 1 en verzorgd worden door EO en KRO. Tevens is The Passion dit keer waarschijnlijk weer live te volgen via NPO Radio 2.
Heel veel mensen zullen weer met de tocht meelopen, in het gekozen stadsdeel en ook helpen om het kruis te dragen. Op een gegeven moment zal het mogelijk zijn om je hiervoor aan te melden om mee te lopen.
En vanaf 30 januari 13.00 uur was de inschrijving open maar binnen 1,5 uur zat alles vol, dus helaas kun je dit jaar niet meer meelopen.

Witte Donderdag

Deze donderdag 29 maart is net als vorige keren de dag van Witte Donderdag. Dit is de dag direct voor Goede Vrijdag. Op Witte Donderdag wordt Het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn apostelen herdacht.
De term "Witte Donderdag" komt uit een Katholieke traditie die verwijst naar de gewoonte om alle beelden in de kerk met een wit kleed te bedekken. Na de dienst op witte donderdag worden deze dan vervangen door een paars kleed.

Pasen

Daarna volgt in het weekend Pasen. Dit valt in jaar 2018 dus op zondag 1 april (dit is geen grap!) en maandag 2 april. Christenen vieren deze dag dat Jezus is opgestaan uit de dood. Dit is de derde dag na zijn kruisiging. (Goede vrijdag.) Jezus stierf volgens de Bijbel doordat hij aan het kruis genageld werd. Dit omdat Pontius Pilatus hem hiertoe had veroordeeld.
Hierover gaat ook het verhaal in The Passion.

De uitzending van The Passion zal waarschijnlijk ook weer herhaald worden op de zaterdag daarop. Meestal zoals vorige jaren, één keer 's middags en één keer 's avonds. Dus heb je de live-uitzending gemist dan heb je nog een kans om alsnog naar The Passion te kijken. (Of nog een tweede keer te kijken want het verhaal met de moderne liedjes blijven mooi om naar te kijken.)

Wil je weten wie de bekende artiesten zijn die als deelnemer, speler meedoen? Kijk dan op Artiesten bij the Passion in 2018.


 


The Passion 2017 is geweest. Kijk terug via uitzending gemist op NPO.
Vraag gratis en vrijblijvend de DVD The Passion 2018 aan!Meer tips;