Wie speelde Jezus?

Het is toch wel de hoofdrol van the Passion. Het spelen van Jezus.
Wie heeft de hoofdrol vertolkt in andere jaren? Het antwoord vind je op deze pagina.

2011 in Gouda

De eerste keer dat Jezus gespeeld werd was het Syb van der Ploeg die de eer had dit te mogen doen.

2012 in Rotterdam

Het jaar daarop was het Danny de Munk uit Amsterdam. Hij speelde op 12-jarige leeftijd de hoofdrol in Ciske de Rat. En daarna heeft hij heel veel gedaan en is een bekende zanger.

2013 in Den Haag

Dit keer René van Kooten. Hij is een zanger, musical ster en speelde onder andere in de musicals Aida, Beauty and the Beast en Les Misérables.

2014 in Groningen

In dit jaar was het Jan Dulles, pseudoniem van Jan Keuken, uit Volendam die bekend is van de 3JS.

2015 in Enschede

In dit jaar speelde Jim de Groot de hoofdrol in het spektakel. Jim (geboren 26/8/1972) is acteur en de zoon van Boudewijn de Groot. Hij heeft gespeeld in diverse tv-series zoals bijv Baantes en Spangen en heeft diverse musical rollen gespeeld. Waaronder de rol van John Lennon in de musical Nilsson.

2016 in Amersfoort

In 2016 speelde Martijn Fischer de hoofdrol van Jezus in The Passion. De meeste mensen kennen de acteur Martijn Fischer door zijn vertolkingen van André Hazes in de musical Hij gelooft in Mij en van de film Bloed, zweet & tranen.
Paste Martijn wel in de rol van Jezus. Hij speelde het in ieder geval goed en Martijn zelf zegt hierover: “Ik voldoe niet helemaal aan het beeld dat mensen van Jezus hebben. De tengere man met de lange baard. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud, om het levensverhaal van Jezus en wat ons dat kan leren.”

2017 in Leeuwarden

In 2017 speelde Soulzanger Dwight Dissels de Jezus-hoofdrol tijdens The Passion in Leeuwarden. Dat had hij op vrijdagavond 17 februari tijdens de finale van The Voice of Holland bekendgemaakt.
Veel mensen zal de combinatie Dwight Dissels en The Passion best wel logisch in de oren klinken. Want regelmatig liet hij al zien zijn geloof en muziek moeiteloos te combineren.
Michel Nillesen die hoofd televisie van de KRO-NCRV is zegt hierover: “We zijn erg blij met de keuze voor Dwight als Jezus-acteur dit jaar in The Passion. "


En altijd spannend om te weten: Wie speelt Jezus in the Passion 2018.


 The Passion 2017 is geweest. Kijk terug via uitzending gemist op NPO.

Of vraag gratis en vrijblijvend de DVD The Passion 2017 aan!
The Passion zoals hij live is uitgezonden is aan te vragen. Helemaal gratis bij de EO.
Bestel hier gratis de DVD The Passion 2017


Meer tips;